Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το Lamia Run Festival έρχεται !

Το Lamia Run Festival είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του νυχτερινού αγώνα της Λαμίας. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου θεωρήσαμε ότι πρέπει η εκδήλωση να εμπλουτιστεί περισσότερο. Έτσι το 2014 θα πραγματοποιηθούν στη πόλη της Λαμίας δυο αγώνες, ο νυχτερινός αγώνας (αγώνες 10 χιλιομέτρων, 3 χιλιομέτρων και 500 μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ) στις 12 Απριλίου 2014 και ο αγώνας City Trail στις 11 Μαϊου 2013.
Ο νυχτερινός αγώνας αποτελεί μια πρόκληση για ενεργητική συμμετοχή του πληθυσμού και την ευαισθητοποίηση του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική μας ευθύνη. Σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες μας που έχουν να κάνουν με τους συνανθρώπους μας που μαστίζονται από σημαντικά προβλήματα στη ζωή τους.
Ο αγώνας City Trail είναι ένας μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, έχει πραγματοποιηθεί μόνο στη πόλη της Λυών στη Γαλλία έως σήμερα. Η αστική ανάπτυξη της πόλης της Λαμίας σε συνδυασμό με την μορφολογία της μας δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη διοργάνωση μια τέτοιας εκδήλωσης. Δηλαδή οι συμμετέχοντες σε αυτό τον απαιτητικό αγώνα 27 χιλιομέτρων θα διασχίσουν όλο τον αστικό ιστό της πόλης.
Θα περάσουν από δρόμους ασφάλτινους, πολλά σκαλιά, το Κάστρο της Πόλης, το Σιδηροδρομικό σταθμό, το κτίριο της Περιφέρειας και όλα σχεδόν τα περιαστικά μονοπάτια του λόφου του Προφήτη Ηλία κ.α. Ο αγώνας αυτός μπορεί να συμβάλλει στην δημοσιότητα της πόλης μιας και μπορεί να ενταχθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και να προσελκύσει τόσο elite αθλητές όσο και το μέσο αθλούμενο.
Όπως και στην περσινή μας διοργάνωση μεγάλο ρόλο θα έχει η δημοσιότητα του εγχειρήματος μιας και πέρσι το έργο μας μέσω των έξυπνων εφαρμογών δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Περιμένουμε όλο τον κόσμο για συμμετοχή στο εγχείρημα γιατί πραγματικά πιστεύουμε στη πόλη μας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Εφημερίδα «Η ΔΙΒΡΗ», Δεκέμβριος 2013, Αρ. Φύλλου 116, σελ.2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου