Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ο Σύλλογος «Τραχίνα» συμμετέχει στο Let’s Do It Greece !

Το  Σάββατο  25 Απριλίου τα μέλη και οι φίλοι  του συλλόγου  «Τραχίνα» , συμμετέχουμε στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It» και θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση καθαρισμού στην  περιοχή του  Μνημείου του Λεωνίδα αλλά και του χώρου που περιβάλλει το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών.
Ο Σύλλογος «Τραχίνα»,  με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο κάλεσμα και καλεί μέλη και φίλους του  να συμμετάσχουν , δίνοντας το παράδειγμα  του εθελοντισμού και της συμμετοχής.
Η συνάντηση θα γίνει στις 09:30πμ μπροστά στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης, στο «αεροπλάνο», από όπου θα φύγουμε όλοι μαζί.

(Όσοι έρθουν αργότερα θα μας βρουν στο μνημείο του Λεωνίδα)

 Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για το «Let’s Do It»


"Το «Let's do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με βασικό του μήνυμα το σλόγκαν "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα", και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

     O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπρόσωπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα".

     Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let's do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.
     Τον Απρίλιο του 2013 η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της.

     Το 2014 η συμμετοχή των πολιτών αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά, παρά την κακοκαιρία την ημέρα της κεντρικής δράσης, δείχνοντας έτσι το πάθος των συμμετεχόντων για τον εθελοντισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα σχολεία τα οποία με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν μαζικά κατά την εβδομάδα εθελοντισμού πριν τις 6 Απριλίου.

     To 2015 Let's do it Greece διανύει την τέταρτη χρονιά του και η Οργανωτική Ομάδα ευελπιστεί να είναι η καλύτερη θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά από ποτέ. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας."

Σημείωση:
Η δράση Πανευρωπαϊκά είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 26-4-2015 αλλά λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των μελών μας , η συμμετοχή μας θα γίνει  την προηγούμενη  μέρα , το Σάββατο 25/4/2015.
Ας  αποδείξουμε ότι τέτοιες «τεχνικές» δυσκολίες , δεν μας πτοούν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου