Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Προκήρυξη "Ανόπαια Ατραπός" 2016

Τεχνικό T-Shirt 2016
7ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος
«Ανόπαια Ατραπός» στις Θερμοπύλες!
Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ελάτε να τρέξουμε στην όμορφη αλλά και ιστορική διαδρομή!!

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, προκηρύσσει τον 7ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανόπαια Ατραπός».
Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομου. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.
Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόπος Εγγραφής
Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1997 και πριν). Διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα η κηδεμόνα.( Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στη γραμματεία του αγώνα )
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  4 Μαϊου 2016 ή με τη συμπλήρωση 300 συμμετοχών.

Η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί με online εγγραφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ

Τρόπος Πληρωμής
Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς :

Δικαιούχος
Σύλλογος δρομέων Φθιώτιδας η "Τραχίνα"


IBAN GR040171 2910 0062 9112 6402 798

Για κατάθεση εντός καταστήματος   6291-126402-798 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της  το συντομότερο  μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας, ( έχετε το περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών )  και στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.

Παροχές προς τους συμμετέχοντες:
Κατά τον τερματισμό στους συμμετέχοντες θα δοθούν τεχνικά T-Shirt της διοργάνωσης και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με κύπελλα.

Οι φωτογραφίες του αγώνα είναι δωρεάν , θα αναρτηθούν στη σελίδα της διοργάνωσης και θα είναι διαθέσιμες και σε υψηλή ανάλυση μέσω φακέλου Dropbox.

Αξίζει να αναφερθεί πως δίπλα στο χώρο του τερματισμού υπάρχουν - δωρεάν - τα Θερμά Λουτρά Θερμοπυλών, που είναι ιδανικά για χαλάρωση μετά τον αγώνα.

Γενικές οδηγίες
Η γραμματεία του αγώνα θα είναι στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών , όπου θα είναι και ο τερματισμός. Εκεί , αθλητές και συνοδοί , θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ευρήματα του μουσείου , καθώς και να "περιηγηθούν" ηλεκτρονικά στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο το αργότερο μέχρι τις 9.30 πμ. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Με λεωφορεία του συλλόγου θα μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης, η οποία θα δοθεί στις 11:00.

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 4 ώρες

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του αγώνα.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Σε αρκετά σημεία του μονοπατιού προσεγγίζουν οχήματα ώστε να είναι άμεση η βοήθεια σε οποιαδήποτε περίπτωση.  Επίσης δύο ομάδες διάσωσης με κινητά φορεία (σακίδια πλάτης) θα καλύπτουν πεζοπορικά τα μονοπάτια.

Περιγραφή διαδρομής.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι.  Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ.
Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για  1χλμ. η διαδρομή  κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα.
Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχικές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών ( Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών).

Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, ισοτονικό, coca cola, snacks .
Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο φυσικά θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια) κατάλληλα για αγώνες βουνού.
Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε  να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού – κόκκινου χρώματος. Βέβαια υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα – κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.

Γενικά πρέπει να έχουμε στο νου ότι το βουνό  χρειάζεται την ιδιαίτερη φροντίδα μας. Στα πλαίσια αυτά η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης σακούλες για την εναπόθεση των σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα.
 Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν  και να μην προκαλούν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Οργανωτές και αθλητές να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον
Φωτογραφίες από τη διαδρομή υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο blog του Συλλόγου (http://trahina-runners.blogspot.gr/ ) και στο Facebook «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΑΧΙΝΑ»

Ο Σύλλογος Δρομέων «Τραχίνα» σας καλεί να τρέξετε αυτή την όμορφη και ιστορική διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος του Καλλιδρόμου. Εμείς θα φροντίσουμε να έχετε ένα ασφαλή και ευχάριστο αγώνα.

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Αντωνίου Νίκος            
 τηλ: 6975901729            e-mail: niagge1@otenet.gr
Ζήκας Νίκος                    
τηλ: 6986385756             e-mail: zikasn@hotmail.com
Κούτσικος Γιάννης        
τηλ: 6937378138             e-mail: coutsicos@hotmail.com
Πρατίλας Λουκάς:          
τηλ: 6932271106             e-mail: pratilasl@yahoo.gr
Σταμέλλος Στέφανος:  
 τηλ: 6977261256            e-mail: sstamell@otenet.gr
Τζαβαλής Αθανάσιος      
τηλ: 6986190636             e-mail: tzavalis@hotmail.com


 Ελάτε να τρέξουμε στην όμορφη  αλλά και ιστορική διαδρομή !
διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο...

10 σχόλια:

 1. Καλός ο Αγώνας και Ιστορική η διαδρομή αλλά είναι η μισή διαδρομή , η υπόλοιπη διαδρομή σύμφωνα πάντα με την Ιστορία ΘΑΒΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ..ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ή ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τέλειος αγώνας ,τέλεια διαδρομή υπ[εροχο βουνό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμβουλή μην επιχειρήσεται με κανέναν τρόπο να συμμετάσχετε στον αγώνα χωρίς κατάλληλα παπούτσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελειος αγωνας - τελεια διαδρομη..περσυ δεν μπορεσαμε, φετος ομως θα ειμαστε και παλι εκει!

  Μια παρατηρηση μονο προς τους οργανωτες - αν μου επιτρεπεται: τελευταια φορα υπηρχε θυμαμαι ενα θεμα με τις τεχνικες μπλουζες δωρα. Αν και ειχαμε δηλωσει νουμερα που επιθυμουσε ο καθενας στην εγγραφη μας, οταν πηγαμε θερμοπυλες επαιρνε ο καθενας οτι ηθελε, με αποτελεσμα στους τελευταιους να μεινουν (ακομα και για γυναικες) μονο τεραστια νουμερα.

  Θα μου πεις, αυτο σε πειραξε σε εναν κατα τα αλλα τελεια οργανωμενο αγωνα; Απλα θεωρω οτι τα λαθη καλο ειναι να διορθωνονται και να εντοπιζονται. Επισης δεν ξερω τι εγινε περσυ..ισως το προβλημα να διορθωθηκε ηδη και ο καθενας να επαιρνε οτι ειχε δηλωσει.

  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε καλοπιστη παρατήρηση δεκτή και έτσι εκλαμβάνουμε και τη δική σας.
   Να είστε , σίγουρη η σίγουρος, ότι φέτος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

   Διαγραφή
 6. Καλη επιτυχια σε ολους.
  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μήπως ξέρετε σε ποια χλμ περίπου θα είναι οι σταθμοί ανεφοδιασμού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σταθμοί βρίσκονται, στο 2 , 5 , 8 , 11 , 14.
   Περισσότερες πληροφορίες , στην τεχνική ενημέρωση το πρωί.

   Διαγραφή