Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γαλλίδα δρομέας που κάνει το γύρο του κόσμου τρέχοντας, στη Λαμία !


Η Γαλλίδα, Lootie Marie, ξεκίνησε ένα εγχείρημα, το οποίο έχουν καταφέρει, μέχρι σήμερα , 6 άνθρωποι  σε όλο τον κόσμο.  Θα τρέξει και στις πέντε Ηπείρους,  κάνοντας το γύρο του κόσμου, ενώ συνολικά θα έχει τρέξει στο τέλος της προσπάθειας, 650 Μαραθωνίους !. 

Σήμερα, η Marie, βρέθηκε στη Λαμία, φιλοξενούμενη από τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα και τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Φώσκολο Παναγιώτη. 

Περπάτησε και επισκέφθηκε Ιστορικά μνημεία της Λαμίας, ένιωσε ευχάριστα και φιλόξενα αλλά μας αποκάλυψε και τον λόγο που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της, η Λαμία. Ακριβώς πριν 11 χρόνια, το 2009 και ενώ έμενε στη Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, συμμετείχε στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης Ηρακλής, στον οποίο μάλιστα είχε διακριθεί, κερδίζοντας τη 2η Θέση γυναικών. 

Αύριο το πρωί, αναχωρεί για τον επόμενο Μαραθώνιο και για τον επόμενο σταθμό, στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι, για τον γύρο της γης. Δρομείς του συλλόγου, θα τη συνοδεύουν στο ξεκίνημά της, δείχνοντας έμπρακτα, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, στο μοναχικό αυτό ταξίδι. 

“Τι είναι τo “Lootie’s Run Around The World” 

To “Lootie’s Run Around The World”, υπολογίζεται να διαρκέσει 2 ολόκληρα χρόνια, ενώ για  για την πορεία των οποίων ενημερώνει διαρκώς η ίδια η Leautey, καταγράφοντας τις εμπειρίες της και όσα της συμβαίνουν μέσω των δημοσιεύσεων στο προσωπικό της blog, των δεδομένων των καθημερινών διαδρομών της από τα αρχεία Garmin και Strava του GPS ρολογιού της και των φωτογραφιών και βίντεο που αποτυπώνει. 

Γιατί τρέχει για τις Γυναίκες; 

Ως μια γυναίκα που μεγάλωσε στην Δυτική κουλτούρα των 80’s και 90’s, τώρα απολαμβάνει την ενήλικη ζωή της (κυρίως) αποδεσμευμένη από τα φυλετικά στερεότυπα. Έχει αποκτήσει ακαδημαϊκή μόρφωση, χάραξε μια επιτυχημένη καριέρα για τον εαυτό της, και ζει γνωρίζοντας ότι όλες οι αποφάσεις που παίρνει είναι δικές της. Οι επιθυμίες της, τα όνειρα και οι αποφάσεις της δεν ορίζονται, ούτε περιορίζονται από το φύλο της. Το ίδιο εύχεται ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα για κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά του κόσμου. 

Η γιαγιά της, ένα ελεύθερο μυαλό, και μια αφοσιωμένη φεμινίστρια, είναι η πιο αξιομνημόνευτη επιρροή της ζωής της. Όπως μαρτυρά στην ιστοσελίδα της, η γεννημένη το 1913 γιαγιά της, Yolande Righetti Leautey, ήταν μια δυναμική, αυτόνομη γυναίκα που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο φεμινιστικό κίνημα και στην λογοτεχνία. Το παράδειγμά της την έμαθε τις αξίες της αποφασιστικότητας, της περιέργειας, της αυτάρκειας και της αυτοπεποίθησης να διαλέξει το δικό της μονοπάτι. 

Έτσι και έγινε απολύτως λογικό για την ίδια, η υποστήριξη των σκοπών του Women for Women International, μεταδίδοντας το μήνυμά της σε όλο τον κόσμο που θα γνωρίσει τρέχοντας! 

Πόσοι άνθρωποι έχουν τρέξει τον γύρο του κόσμου; 

Για να πιστοποιήσει τον αγώνα της ως αυθεντικό “τρέξιμο σε όλο τον κόσμο”, ακολουθεί τους κανόνες που εδραιώθηκαν από το WRA (World Runners Association). O WRA ιδρύθηκε, και διοικείται από τους 6 δρομείς που έχουν τρέξει και έχουν χαράξει αυτό το ταξίδι. 

Μέχρι σήμερα, 6 άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει έναν πλήρως καταγεγραμμένο και πιστοποιημένο “αγώνα” τρεξίματος στον γύρο του κόσμου: Jesper Olsen (2005 & 2012), Rosie Swale Pope (2008), Tom Denniss (2013), Tony Mangan (2014), Kevin Carr (2015), Serge Girard (2017). 

Οι λεπτομέρειες του “Lootie’s Run Around The World” εμπεριέχουν το τρέξιμο της ελάχιστης απόστασης των 26.232 χλμ. σε συνεχόμενη κατεύθυνση, διάσχιση 4 ηπείρων το λιγότερο από Ωκεανό σε Ωκεανό και την ολοκλήρωση του αγώνα εκεί που ξεκίνησε. Η Marie Leautey αποφάσισε να τρέξει όλα αυτά τα χιλιόμετρα στην Ευρώπη, την Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Βόρεια Αμερική, την Νότια Αμερική και την Βόρεια Αφρική. 

Ο αγώνας της είναι κυρίως αυτόνομος και χωρίς εξωτερική υποστήριξη, που σημαίνει ότι η ίδια μεταφέρει τον εξοπλισμό της σε όλο το ταξίδι. Χρησιμοποιεί το BoB (Beast of Burden) Ironman stroller για να μεταφέρει τον εξοπλισμό για κάμπινγκ, ηλεκτρονικές συσκευές, φαγητό, νερό και τον εξοπλισμό τρεξίματος. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου 30 κιλά τα όποια μεταφέρει σε όλο τον δρόμο. 

Έχει θέσει ως στόχο να τρέχει με ρυθμό περίπου 40 χλμ. καθημερινά, με μια μέρα ξεκούρασης εβδομαδιαία. Φυσικά, παροτρύνει οποιονδήποτε θέλει να την υποστηρίξει και να επικοινωνήσει μαζί της, να το κάνει μέσω των πληροφοριών στην ιστοσελίδα της https://lootie-run.com. 

Καλή επιτυχία Lootie και ευχόμαστε ολόψυχα να εκπληρώσεις το όνειρό σου! 


Πηγή : irunmag.gr 

1 σχόλιο: