Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Σύλλογος Τραχίνα : Όχι στην καταστροφή της Οίτης !

Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 2008, ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν η ανάδειξη και η προστασία των βουνών της περιοχής μας και κυρίως της Οίτης.
Το βουνό των λουλουδιών, όπως αποκαλείται, έχει σπάνια χλωρίδα και πανίδα ώστε ένας μέρος του να αποτελεί Εθνικό Δρυμό (ένας από τους 13 της χώρας μας). Αλλά και σχεδόν όλο το υπόλοιπο, προστατεύεται από άλλες συνθήκες (Natura 2000 κτλ).
 Ταυτόχρονα παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς στις πλαγιές του υπάρχει η «Πυρά του Ηρακλέους» ένας αρχαιολογικός χώρος σύμβολο μιας και ο μυθικός ήρωας (γνωστός σε όλη την υφήλιο) εκεί βρήκε τραγικό θάνατο.

Εδώ και μια δεκαετία γίνονται διάφορες προσπάθειες για τοποθέτηση ανεμογεννητριών σχεδόν σε όλο το βουνό. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα το υπουργείο ετοιμάζεται να δώσει άδειες χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες (τύπου fast track)

Μας βρίσκουν και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν αντίθετους!


Λέμε ΝΑΙ στις ανεμογεννήτριες…… αλλά ΟΧΙ πάνω στο βουνό!

Εσύ πολίτη της Φθιώτιδας θα είσαι μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα? Αλήθεια ξέρεις…

Πόσες χιλιάδες έλατα θα κοπούν για να γίνει το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος?

Πόσες χιλιάδες δέντρα θα κοπούν για να γίνουν οι δρόμοι μεταφοράς των ανεμογεννητριών?

Πως θα χαθούν τα νερά του Γοργοποτάμου όταν «ισοπεδωθούν» οι κορυφές?

Πώς θα είναι ο ναός του Ηρακλή με μια ανεμογεννήτρια δίπλα του?

Η Οίτη είναι ένα τόσο όμορφο βουνό που περιμένει τους πεζοπόρους, τους ορειβάτες, τους ποδηλάτες, τους αναρριχητές και τους δρομείς να απολαύσουν την ανέγγιχτη φύση. Αυτοί θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία να ανθίσει. Αυτοί θα κρατήσουν τα χωριά μας ζωντανά και θα δώσουν δουλειά στον ξενοδόχο, στον εστιάτορα κτλ.

Εμείς πιστεύουμε στην ήπια τουριστική ανάπτυξη….. ΕΣΥ?

Σύλλογος δρομέων Φθώτιδας Τραχίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου