Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Let’s Do It Greece 2017 : Ο Σύλλογος «Τραχίνα» στις Θερμοπύλες !

Ο Σύλλογος "Τραχίνα" πιστός στο ραντεβού με τη Πανευρωπαϊκή εθελοντική καμπάνια " Let’s do it", συμμετέχει και φέτος, καθαρίζοντας όπως και πέρυσι τον Ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.
Ο Σύλλογος, έχει «υιοθετήσει»  από το 2015  αυτόν τον χώρο, κάνοντας   επισκέψεις κατά διαστήματα , με σκοπό τη διατήρηση του περιβάλλοντα χώρου του Μνημείου αλλά και του Καινοτομικού Μουσείου, σε τέτοια κατάσταση , που θα μπορεί να είναι επισκέψιμος και καθαρός.

Περιμένουμε όλα τα μέλη αλλά και φίλους η Συλλόγους που θέλουν να βοηθήσουν, να συνεργαστούμε, μέσα από μια γιορτή για τον εθελοντισμό, αναδεικνύοντας , Ιστορία, Αθλητισμό αλλά και Πολιτισμό.
Ραντεβού  την Κυριακή 2 Απριλίου , στις 10:00 πμ στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης  Θερμοπυλών !


Η δράση Πανευρωπαϊκά είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα 27 Μαρτίου , μέχρι  την Κυριακή 2 Απριλίου   , ημερομηνία που συντονιζόμαστε όλη σε μια κοινή προσπάθεια.

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Έτσι, στις 2 Απριλίου εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιφέρειες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών δίνουμε μεγάλο ραντεβού με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org για να μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!

Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για το «Let’s Do It»

"Το «Let's do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με βασικό του μήνυμα το σλόγκαν "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα", και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

     O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπρόσωπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα".

     Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let's do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.
     Τον Απρίλιο του 2013 η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου