Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του Συλλόγου «Τραχίνα»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9/4/2016 η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Τραχίνα»  με θέμα :  «Τα οφέλη της Εργομετρικής Αξιολόγησης –  Η Κατάλληλη Διατροφή και τα Επίπεδα Υδάτωσης σε Δρομείς».

Ομιλητής , ο Δρ Μπάρδης  Κων/νος , Εργοφυσιολόγος Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου – Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας  και Διατροφής. Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμο του Αρκάνσας των ΗΠΑ. Human Performance Lab. Επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .





 ‘Έντονο το ενδιαφέρον , από ένα όλο και αυξανόμενο «κοινό», το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις  ακόμη και στην Ελλάδα , άκουσε με προσοχή τις συμβουλές ενός ειδικού σε θέματα διατροφής και σωστής προετοιμασίας , για αθλητές όλως των ταχυτήτων.
Η  εκδήλωση, έκλεισε με συζήτηση και διάλογο, ο οποίος έλυσε πολλές απορίες  σχετικά με τη σωστή προετοιμασία , τον απαιτούμενο έλεγχο διατροφής αλλά και τον ενδεδειγμένο συνολικά τρόπο αντιμετώπισης της αθλητικής δραστηριότητας , ο οποίος είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των αθλητών.



Λίγα λόγια για τη Nutrilab

Tο εξειδικευμένο προσωπικό τoυ εργομετρικού μας κέντρου, στελεχώνεται κυρίως από διδάκτορες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφής) και αναλαμβάνει αθλητές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (παχύσαρκους, υπερτασικούς, καρδιοπαθείς, διαβητικούς κ.τ.λ), για εξατομικευμένο πρόγραμμα διαιτολογίου και άσκησης.


Το προσωπικό του κέντρου μας, αρχικά  πραγματοποιεί πλήρη έλεγχο της σύστασης του σώματος των πελατών (λιπομέτρηση, βάρος, ύψος, κτλ) και στην συνέχεια αξιολογεί την  φυσική τους κατάσταση  μέσω της μεθόδου της εργοσπιρομετρίας.  Με την συγκεκριμένη μέθοδο εξετάζουμε τον μεταβολισμό τους, καθώς  και τους καρδιαναπνευστικούς τους δείκτες αναλύοντας τις παρακάτω παραμέτρους.

•        Bασικός Μεταβολικός Ρυθμός (kcal/day)
•        Μέτρηση μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2max)
•        Όγκος Οξυγόνου (VO2)
•        Όγκος διοξειδίου του άνθρακα (VCO2)
•        Θερμιδομετρία (kcal/min)
•        Πνευμονικός  αερισμός (VE)
•        Καρδιακή συχνότητα (bpm, ή παλμοί/λεπτό)
•        Αναπνευστικό πηλίκο (RQ)
•        Αναερόβιο κατώφλι (ΑΤ)
•        Συνδυαστική μέτρηση VO2max & αναερόβιας ικανότητας

Μετά την αξιολόγηση, ο πελάτης μας (αθλητής - ασθενής),  έχει πλήρη επίγνωση της φυσικής του κατάστασης, καθώς  και της γενικότερης υγείας του με σκοπό να ακολουθήσει  ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής & άσκησης.
Dr. Bardis N. Costas
Post Doc: Health, Human Performance and Recreation, University of Arkansas - USA
Ph.D: Harokopio University, Athens, Nutrition and Dietetics - Greece
M.S: Liverpool John Moores University, Sports Physiology - UK
B.S: University of Athens, Exercise Sciences - Greece
Founder and Scientific Director at “nutrilab”
Email: bardiscostas@nutrilab.gr

Phone: +306977949494

www.nutrilab.gr

























Με εκτίμηση
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου