Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Hercules Mountain Marathon 2021: Tροφοδοσία αθλητών μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου.

Tα τελευταία χρόνια το ορεινό τρέξιμο αποκτά όλο και περισσότερη φήμη και όλο και περισσότερος κόσμος σπεύδει να λάβει μέρος σε κάποιον αγώνα. Η συμμετοχή και ο τερματισμός σε αυτόν αποτελεί κύριο μέλημα του αγωνιζόμενου αλλά και των διοργανωτών. 

Το κλειδί για την επιτυχία ενός δρομέα είναι η ικανότητά του να διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα παραγωγής ενέργειας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Έτσι, εκτός από την προετοιμασία του, σημαντικός παράγοντας σε αυτό είναι και η σωστή και επαρκής τροφοδοσία κατά την διάρκεια όλης της διαδρομής. 

Υπό αυτό το πρίσμα και με την καθοδήγηση του διαιτολόγου-διατροφολόγου Πέτρου Σωτηρίου, μελετήσαμε και σχεδιάσαμε

μεθοδικά την τροφοδοσία και ενυδάτωση που θα παρέχεται σε κάθε σταθμό ξεχωριστά, θέλοντας να καλύψουμε μεγάλο μέρος των ενεργειακών αλλά και γευστικών απαιτήσεων του κάθε αθλητή, συμβάλλοντας στην συνεχόμενη παροχή ενέργειας και αποτρέποντας πιθανές γαστρεντερολογικές διαταραχές. 

Πέτρος Σωτηρίου 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (ΒSc)  


Προαγωνιστικό γεύμα

Αναπόσπαστο κομμάτι της τροφοδοσίας των αγώνων, είναι και το προαγωνιστικό γεύμα, ( pasta party ) το οποίο θα δοθεί στους φιλοξενούμενους αθλητές, την παραμονή, 25/9/2021. 

Τα προϊόντα Herkuless στηρίζοντας τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής είναι χορηγοί στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, πιστός στο ραντεβού του, φέτος διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά. 

Τα ζυμαρικά Herkuless protein θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών πριν τον αγώνα στο καθιερωμένο – pasta party- αλλά και θα επιβραβεύσουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων για υγιεινή διατροφή χορηγώντας μια συσκευασία ζυμαρικών με κάθε συμμετοχή . 

Τα Ζυμαρικά Herkuless protein δίνουν στο σώμα την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα καθώς προσφέρουν 26,1 γρ. πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας απόλυτα απορρόφησιμη από τον οργανισμό και σε απόλυτη ισορροπία με τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για κάθε απαιτητική δραστηριότητα . 

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία !


 Σταθμός / χλμ./ Θετ. Υψομ.           Περιεχόμενο Σταθμού 

Καπνοχώρι - 3,1 χλμ - +327μ  :Νερό, Ισοτονικό    

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου ) 

Καστανιά 7 χλμ - +471μ          : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα. 

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου ) 

Πάθενα 10,8 χλμ +445μ          : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola. 

Νεοχώρι 17,3 χλμ +326μ        : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα. 

Δρακοπηδήματα 22,5χλμ +436 : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola. 

Πύργος 25,6 χλ +505μ          : Σταθμός Ελέγχου 

Διάσελο 27,8 χλμ +440μ       : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola. 

Λιβαδιές 1 – 30,6 χλμ +95μ  : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα. 

Γρεβενό 32,1 χλμ + 304μ     : Σταθμός Ελέγχου 

Λιβαδιές 2 33,6 χλμ +0        : Νερό ,Ισοτονικό , Λευκό τόστ αλατισμένο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, Κέικ η μπάρα, αλατισμένη βραστή πατάτα. 

Περδικόβρυση 36,4 χλμ +18μ : Νερό Cola 

Ροδοκάλο 39,7 χλμ +0         : Νερό. Ισοτονικό, Φρούτο μπανάνα η πορτοκάλι, αλμυρά σνακ, cola. 

(Κοινός σταθμός Ηρακλή και Ελλέβορου) 

Οι εγγραφές και πληρωμές συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 19/9/2021, η , μέχρι την κάλυψη 150 θέσεων σε κάθε μια από τις διαδρομές ( Μαραθώνιος, Ελλέβορος 16,5 χλμ και Φαρμακίδες 6,4χλμ ) στη σελίδα της διοργάνωσης : https://herculesmarathon.gr/ 

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία! 

Με εκτίμηση 

Η Οργανωτική Επιτροπή 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου