Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια ημέρα Βουνού : Ελεύθερα Βουνά, χωρίς αιολικά !

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» θέλοντας να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα βουνών διοργάνωσε για τα μέλη του ανάβαση στην Οίτη στην κορυφή Αετός. Η διαδρομή που  πραγματοποιήθηκε ήταν μικρή (Διάσελο Πάθαινας – Κορυφή Αετός) αλλά με υπέροχη θέα τα Βαρδούσια, την Γκιώνα, το Βελούχι και τα Άγραφα. Αυτά τα βουνά αλλά και πολλά ακόμα κινδυνεύουν από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η τοποθέτηση ανεμογεννητριών.


Δεν είμαστε ενάντια στις ΑΠΕ αντίθετα στηρίζουμε την χρήση «καθαρής» ενέργειας. Όμως είναι αδιανόητο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε ευαίσθητα οικοσυστήματα. Δεν μπορείς να σώσεις τον πλανήτη καταστρέφοντας την χλωρίδα και την πανίδα των βουνών μας τοποθετώντας βιομηχανικές εγκαταστάσεις (έτσι χαρακτηρίζονται από την Ελληνική νομοθεσία). Εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί σε παγκόσμιο επίπεδο ότι οι ανεμογεννήτριες δεν αποδίδουν την αναμενόμενη ενέργεια σε σύγκριση με το αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη. Λύσεις υπάρχουν πολλές όπως τα φωτοβολταικά κ.α.

  Ειδικά για το «βουνό μας» την Οίτη πιστεύουμε ότι καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν χωρά στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή. Σε έναν Εθνικό Δρυμό οι εξορύξεις, το κυνήγι και οι ανεμογεννήτριες μόνο πληγή μπορεί να είναι. Λέμε ναι στην ήπια τουριστική ανάπτυξη που θα βοηθήσει οικονομικά και όλα τα γύρω χωριά. Λέμε ναι στους πεζοπόρους, τους ορειβάτες, τους αναρριχητές, τους δρομείς και ποδηλάτες.

Όχι στις εξορύξεις
Όχι στις ανεμογεννήτριες
Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου