Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Αποκατάσταση των αθλητών, από το Τμ. Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στην "Ανόπαια Ατραπό".

Δελτίο τύπου
Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», στα πλαίσια της διοργάνωσης του αγώνα «Ανόπαια Ατραπός» στις 6 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, ανακοινώνει τη συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.                                                                     
Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή υπηρεσιών από προσωπικό του τμήματος (φοιτητές και καθηγητές) με έμφαση στην αποθεραπεία με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και προσωπική αξιολόγηση των αθλητών με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και  συμβουλευτική για την πρόληψη τους.

Η όλη δράση καταδεικνύει τη σημασία της επιστημονικής γνώσης και εξειδίκευσης στην ορθή ασφαλή άθληση. Επιπλέον μέσα από τη συνεργασία των θεσμικών φορέων, όπως ο Δήμος Λαμιέων αλλά και το Τμ. Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην αμοιβαία αναγνώριση και εκτίμηση. αναδύεται η δυναμική της επιτυχίας της περιοχής, πέρα από τα στενά αθλητικά όρια.

-Το-
Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου