Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο «Τραχίνα», με θέμα : Αθλητισμός και Υγεία.

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» ,  εκτός της αγωνιστικής παρουσίας , συνεχίζει τις δράσεις του και στο επίπεδο της ενημέρωσης σχετικά με την αθλητική δραστηριότητα, την ασφάλεια αλλά και τη σωστή προετοιμασία.
Στα πλαίσια αυτά , διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση και ανοιχτή συζήτηση, με δυο εκλεκτούς επιστήμονες , έναν από το χώρο της υγείας και έναν από το χώρο του αθλητισμού, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μελών  του αλλά  και για κάθε αθλούμενο που  επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Οι ομιλητές και τα θέματα της παρουσίασης, έχουν ως εξής :

Α) Ο Ιατρός , καρδιολόγος  Κωνσταντίνος Δ Τσοβόλας MD, PhD , με θέμα : " Ωφελέειν και μη βλάπτειν: η καρδιά  του μαραθωνοδρόμου σε κίνδυνο; "

Β) Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής Ζαλαβράς Αθανάσιος, με τίτλο : "Βασικές αρχές προπόνησης αερόβιας αντοχής για ερασιτέχνες δρομείς  μεγάλων αποστάσεων"

Καλούμε όλους τους φίλους του αθλητισμού , σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία αλλά και την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει, το Σάββατο  1 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00, στη αίθουσα του ΤΕΕ, Πλατεία Ελευθερίας 3 ( 4ος όροφος ).


Βιογραφικά Ομιλητών

Ζαλαβράς Αθανάσιος:  καθηγητής φυσικής αγωγής
"Βασικές αρχές προπόνησης αερόβιας αντοχής για ερασιτέχνες δρομείς  μεγάλων αποστάσεων"

Εκπαίδευση

Διδακτορικό  (PhD)  στην  Φυσιολογία  της  Άσκησης  –  Βιοχημεία  της  Άσκησης, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τίτλος  Διατριβής:   «Σύγκριση   του  οξειδωτικού  στρες  και  της  αντιοξειδωτικής ικανότητας μετά από αερόβια προπόνηση σε έφηβους και ενήλικες αθλητές στίβου».
Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης Φυσικής Αγωγής στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» με  κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης ή   Απόδοσης» του διατμηματικού   προγράμματος   των   πανεπιστημίων   Δημοκρίτειου   -   Θεσσαλίας.   Πτυχίο  Φυσικής  Αγωγής  του  Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο  Θεσ/νίκης.  Ειδικότητα «στίβος».
Μόνιμος  καθηγητής  φυσικής  αγωγής  ΠΕ11  από  το  2005  (Δευτεροβάθμια  και πρωτοβάθμια εκπαίδευση ) έως και σήμερα. Συνολική προϋπηρεσία στην εκπαίδευση 17 χρόνια. Αναπληρωτής  καθηγητής  στο  Τ.Α.Δ  Τρικάλων  από  το  1996  έως  το  2004  στην ειδικότητα του στίβου.

Προπονητική εμπειρία

Σωματειακός  προπονητής  στα  αγωνιστικά τμήματα  του στίβου του,  Γ.Α.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο «Ζεύς» από το 1996-1999, του Γ.Σ Κηφισιάς το διάστημα 2005- 2006, του Γ.Σ Τρικάλων από το 1999-2010 καθώς και του ΣΚΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ από το 2011 έως  και σήμερα με πολλές επιτυχίες  σε εθνικό και βαλκανικό επίπεδο, σε δρόμους  μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.
Σύμβουλος φυσικής κατάστασης (με την προπονητική ομάδα του Γ. Δώνη) στη ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας (ΑΕΛ) για τη περίοδο 2007-2008, της ΑΕΚ για την περίοδο 2008, του Ατρόμητου για τη περίοδο 2009-2012 και του ΠΑΟΚ 2012.

 Αθλητική εμπειρία:

Πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες σε αγωνίσματα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων  (1500-3000-5000 ανοικτού, κλειστού στίβου και ανωμάλου δρόμου).
1ος Βαλκανιονίκης στα 5000μ στην κατηγορία των εφήβων στη Σμύρνη το 1986 ( Τουρκία), 7η θέση στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου των ενόπλων δυνάμεων το 1992 στην Ολλανδία και  πολλές  άλλες συμμετοχές με την εθνική ομάδα στίβου.

Κωνσταντίνος Δ Τσοβόλας MD, PhD

" Ωφελέειν και μη βλάπτειν: η καρδιά  του μαραθωνοδρόμου σε κίνδυνο; 


•              Απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

•              Εξειδίκευση στις Κληρονομικές Μυοκαρδιοπάθειες στο «The Heart Hospital» του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο ( 2009-2010 ).

•              Καρδιολόγος  - συνεργάτης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. από το 2014.

•              Καρδιολόγος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου.

•              Καρδιολόγος στην ιατρική ομάδα του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας για το 2013-2016.
•              Υπεύθυνος Καρδιολόγος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

•              Μέλος της ομάδας εργασίας των “ Παθήσεων του περικαρδίου και του μυοκαρδίου ” της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, καθώς και της αντίστοιχης ομάδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

•              Μέλος του πυρήνα της ομάδας εργασίας  των «Απεικονιστικών Τεχνικών» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου