Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

10oς Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης "Ηρακλής" - Ο Μαραθώνιος των ρεκόρ !!

Ο 10ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HERCULES MOUNTAIN MARATHON), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων και το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό τη γραφική Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία. Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν περισσότερους από 300 αθλητές. Η όλη διοργάνωση απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια των αγωνιζομένων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης.  Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν δώρα συμμετοχής. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί γονείς έτρεξαν εμψυχώνοντας τα παιδιά τους και τερμάτισαν χέρι-χέρι με αυτά.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Υπάτη. Στο Γυμνάσιο Υπάτης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πρώτων βοηθειών από την Ε.Ε.Ε.Π.Φ. Λαμίας (http://eeepflamias.blogspot.gr). Στο Αστεροσχολείο Υπάτης έγινε παρουσίαση για τους αθλητές – συνοδούς και ακολούθησαν οι τεχνικές ενημερώσεις των αγώνων. Η βραδιά έκλεισε με το πάρτυ του αθλητή όπου οι δρομείς απόλαυσαν ένα γεύμα με τοπικά προϊόντα από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες».
 Στις  8:00 το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 08:30 του ημιμαραθωνίου «Ελλέβορου» 16χλμ. και στις 09:00 του μικρότερου αγώνα 6,2χλμ. με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων».
Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην Υπάτη αλλά παρά την σωματική κούραση ήταν ενθουσιασμένοι από τα μονοπάτια και τις ομορφιές του βουνού. Σχεδόν σε όλους τους αγώνες σημειώθηκαν ρεκόρ. Το πιο σημαντικό όμως από όλα ήταν το ρεκόρ διαδρομής στο Μαραθώνιο όπου ο Θεοδωρακάκος Δημήτρης με 4:49 επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Δημήτρης τίμησε τον αγώνα της Οίτης αφήνοντας για λίγο τις διεθνής του υποχρεώσεις (διακρίνεται σε αγώνες σε όλο τον κόσμο).
Πλήθος εθελοντών στήριξε την διοργάνωση. Τους εννιά σταθμούς ανεφοδιασμού είχαν στελεχώσει φέτος εθελοντές από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, κάτι που αποτελεί απόδειξη για το πως η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης «Οι Αινιάνες» στο Καπνοχώρι, ο Σύλλογος Καστανιάς στον Σταθμό Ανεφοδιασμού (ΣΤ.ΑΝ.) της Καστανιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών στο διάσελο της Πάθενας, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Λουτρών Υπάτης (Φ.Ο.Λ.Υ.) στη θέση Δρακοπηδήματα, , ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αμαλώτας στη θέση Διάσελο κορυφών, ο Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» στις Λειβαδιές και ο Σύλλογος Κομποτάδων στην Περδικόβρυση.  Τέλος στον τερματισμό,   ένα ζεστό χειροκρότημα περίμενε τους δρομείς αλλά και τοπικές λιχουδιές, για να πάρουν την απαραίτητη ενέργεια.
Αξίζει να αναφερθούν οι χορηγοί του αγώνα με την στήριξη των οποίων πραγματοποιείται η διοργάνωση. Η εταιρεία Dynafit ήταν βασικός χορηγός όπως και η εταιρεία «Κλαουδάτος» που με αθλητικά προϊόντα στήριξε τους αθλητές. Η Alterlife χορήγησε εργομετρικά τεστ και η Φθιωτική Ενεργειακή   την τροφοδοσία των σταθμών.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα: Lamia Report, Mag24 και Andvendure. Τα γυμναστήρια «Home» βράβευσαν τους πρώτους Λαμιώτες αθλητές με εξάμηνες συνδρομές. Οι αγώνες καλύφθηκαν φωτογραφικά από το actionphotos.gr και το lifemoments.gr. και όλες οι φωτογραφίες είναι  δωρεάν διαθέσιμες (προσφορά της διοργάνωσης στους αθλητές).



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου