Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Faethon Olympus Marathon 44km D+3500m

Ένας αγαπημένος αγώνας, σε ένα πολύ όμορφο μέρος, ξέρω ότι κάθε χρόνο το ραντεβού θα έχει δοθεί στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.
 Αρχικά θα αναφερθώ στην διαδρομή. Η οποία είναι όντως αρκετά απαιτητική, μια διαδρομή που για περίπου 30χλμ κινείται πάνω απο τα 2.000μ υψόμετρο.
 Η αίσθηση που σου προσφέρει όμως να τρέχεις σε αυτό το ύψος και στο απαιτητικό πετρώδες ανάγλυφο του Ολύμπου είναι εξαιρετική, νιώθεις ημίθεος τρέχοντας τις κορυφογραμμές αυτές.
Η θέα πραγματικά πολύ όμορφη τόσο στο ξημέρωμα ανεβαίνοντας τις πρώτες κορυφές και αντικρίζοντας τον Θεσσαλικό κάμπο, όσο και όταν φτάνουμε στην κορυφή Σκολιό 2911μ και αντικρίζουμε τα καζάνια Ολύμπου και τις ορθοπλαγιές του Μύτικα και του Στεφανιού. Η θέα σε ακολουθεί σε όλο το κατέβασμα από την κορυφή μέχρι να αφήσεις την κορυφογραμμή.

 

Η τροφοδοσία του αγώνα θεωρώ πλήρης παρότι αρκετοί σταθμοί είναι δυσπρόσιτη και γίνεται χρήση μουλαριών για να μπορέσουν να στηθούν. Η διοργάνωση και ο τρόπος φιλοξενίας των διοργανωτών είναι πραγματικά εξαιρετικά.

Επίσης το πακέτο που προσφέρεται στον Αθλητή, νομίζω ότι ανταποκρίνεται πλήρως και με το παραπάνω στο κόστος συμμετοχής. Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει τεχνική μπλούζα, τζελ τοπικά προϊόντα και κάρτα για γεύμα μετά τον αγώνα σε ταβέρνα του χωριού.
Να μη παραβλέψουμε να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση διαθέτει λεωφορεία για τους αθλητές τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη αναλαμβάνοντας ακόμα ένα κόστος, επίσης διατίθεται χώρος φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού.
 Για εμένα ήταν η τρίτη χρονιά μου στον αγώνα, έναν αγώνα που κάθε χρόνο ελπίζω να μπορώ να δίνω το παρόν και να περνάω όμορφες στιγμές με φίλους, έχοντας δημιουργήσει ένα άτυπο ραντεβού.

Πηγή :  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου