Τελευταία νέα του συλλόγου μας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο 9ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» πέρασε στην ιστορία !

Ο 9ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HERCULES MOUNTAIN MARATHON), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων, την «Όρος Οίτη» και το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό τη γραφική Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία. Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν περισσότερους από 250 αθλητές.
Η μειωμένη συμμετοχή, σχετικά με άλλες χρονιές, οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο διεξάγονταν και οι εθνικές εκλογές. Η μετάθεση των αγώνων για το Σάββατο 19/09/2015 επηρέασε αρνητικά τον αριθμό των συμμετεχόντων όμως δεν επηρέασε καθόλου την διάθεση των αθλητών και τον παλμό της διοργάνωσης. Η όλη διοργάνωση απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια των αγωνιζομένων ενώ για πρώτη φορά υπήρξε μισθωμένο λεωφορείο που μετέφερε δωρεάν αθλητές από την Αθήνα την παραμονή του αγώνα.

Η επιτυχία του εγχειρήματος επιβάλει την καθιέρωσή του.  Στις καινοτομίες του αγώνα συμπεριλαμβάνεται και η καθιέρωση ειδικού βραβείου στον αθλητή με τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση- κατάβαση, από τις Λειβαδιές στην κορυφή του Γρεβενού. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι τη διάκριση πέτυχε συντοπίτης μας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης.  Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν δώρα συμμετοχής. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετοί γονείς έτρεξαν εμψυχώνοντας τα παιδιά τους και τερμάτισαν χέρι-χέρι με αυτά.
Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Υπάτη. Στο Γυμνάσιο Υπάτης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στην βασική υποστήριξη ζωής με την χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από την Ε.Ε.Ε.Π.Φ. Λαμίας (http://eeepflamias.blogspot.gr). Ακολούθησαν οι τεχνικές ενημερώσεις των αγώνων και το πάρτυ του αθλητή όπου οι δρομείς απόλαυσαν ένα γεύμα με τοπικά προϊόντα από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες».
 Στις  8:00 το πρωί του Σαββάτου, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 08:15 του ημιμαραθωνίου «Ελλέβορου» 16χλμ. και στις 08:30 του μικρότερου αγώνα 6,2χλμ. με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων».
Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην Υπάτη αλλά παρά την σωματική κούραση ήταν ενθουσιασμένοι από τα μονοπάτια και τις ομορφιές του βουνού. Στην πλατεία της Υπάτης την μυϊκή αποκατάσταση των δρομέων είχε αναλάβει το γυμναστήριο Ballad Center με διατατικές ασκήσεις και χαλαρωτικό μασάζ.
Πλήθος εθελοντών στήριξε την διοργάνωση. Τους εννιά σταθμούς ανεφοδιασμού είχαν στελεχώσει φέτος εθελοντές από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, κάτι που αποτελεί απόδειξη για το πως η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης «Οι Αινιάνες» στο Καπνοχώρι,
ο Σύλλογος Καστανιάς στον Σταθμό Ανεφοδιασμού (ΣΤ.ΑΝ.) της Καστανιάς,
ο Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών στο διάσελο της Πάθενας,
ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Λουτρών Υπάτης (Φ.Ο.Λ.Υ.) στη θέση Δρακοπηδήματα, ,
ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αμαλώτας στη θέση Διάσελο κορυφών,
ο Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» στις Λειβαδιές και
ο Σύλλογος Κομποτάδων στην Περδικόβρυση.  

Τέλος στον τερματισμό,   ένα ζεστό χειροκρότημα περίμενε τους δρομείς αλλά και τοπικές λιχουδιές, για να πάρουν την απαραίτητη ενέργεια.
Αξίζει να αναφερθούν οι χορηγοί του αγώνα με την στήριξη των οποίων πραγματοποιείται η διοργάνωση. Η εταιρεία Wind ήταν βασικός χορηγός όπως και η εταιρεία «Κλαουδάτος» που με αθλητικά προϊόντα Dynafit στήριξε τους αθλητές

 Επίσης όλοι οι δρομείς του βάθρου πήραν τοπικά προϊόντα από το «ελαιοτριβείο Αποστολόπουλου» και την Φθίας Έλαια του Κώστα Κολοκύθα. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα: Lamia Report, Mag24 και Andvendure. Τα γυμναστήρια «Home» βράβευσαν τους πρώτους Λαμιώτες αθλητές με εξάμηνες συνδρομές. Οι αγώνες καλύφθηκαν φωτογραφικά από το actionphotos.gr και το lifemoments.gr. και όλες οι φωτογραφίες είναι  δωρεάν διαθέσιμες (προσφορά της διοργάνωσης στους αθλητές) στη διεύθυνση: www.dropbox.com/sh/lgidf2mjakcpfl0/AAC5gjqJ0z2oczOdrtB92ic3a?dl=0 

Για το 2016 μια μεγάλη γιορτή σχεδιάζεται στην Υπάτη. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μονοπάτια της Οίτης, ο Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής» αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους αγώνες της χώρας μας. Σας περιμένουμε όλους στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2016, να γιορτάσουμε μαζί και να τρέξουμε στην πανέμορφη Οίτη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου